Wegpiraat voor straf op cursus1138x

Bumperklevers en andere agressievelingen in het verkeer moeten verplicht op cursus om hun asociale gedrag af te leren. Dit vindt minister Camiel Eurlings (Verkeer). De verkeersminister reageert hiermee op de uitslagen van het Eén Vandaag Opiniepanel over agressie op de weg, die vanavond gepresenteerd worden.

De wegen zitten elke dag weer vol met opgefokte automobilisten. De helft van de weggebruikers is slachtoffer van verkeersagressie, zo blijkt uit de enquête waaraan bijna 25.000 mensen deelnamen. Een derde noemt zichzelf dader en vier procent neemt wel eens een wapen mee in de auto.

De meeste jakkeraars zijn autorijdende mannen in de leeftijd van 25 tot en met 39 jaar.

Meer dan de helft hiervan is agressief in het verkeer. Bijna twee derde van de ondervraagde automobilisten is het spuugzat gesneden of gevolgd te worden door bumperklevers en andere gevaarlijke weggebruikers.

Minister Eurlings: „Ik maak me hier heel druk over.” Met een cursus ’hoe gedraag ik mij in het verkeer’ hoopt Eurlings zo veel mogelijk overtreders op het rechte pad te krijgen. Volgens hem zijn de resultaten van een soortgelijke cursus in Duitsland bemoedigend.

Bron:  De Telegraaf / abonnee gedeelte

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram