Wegwerkers vrezen voor hun leven

 

Een kwart van de wegwerkers maakt een keer per maand een gevaarlijke situatie mee. Dat blijkt uit onderzoek van FNV Bouw. De vakbond roept de overheid op de medewerkers beter te beschermen.

FNV Bouw komt daar nu mee, gezien de toename van het vakantieverkeer dit weekend en de intensieve werkzaamheden van Rijkswaterstaat in de zomer.

Schijnbewegingen
Uit het onderzoek van FNV Bouw blijkt dat wegwerkers te maken krijgen met roekeloos rijgedrag, auto’s die door wegafzettingen heen rijden en automobilisten die schijnbewegingen maken en net doen alsof ze de werker langs de weg willen aanrijden.

Daarnaast worden ze uitgescholden, bedreigd of krijgen ze voorwerpen naar het hoofd geslingerd. Bijna de helft van de wegwerkers vreest zeker een keer per jaar voor zijn leven.

Hard optreden
De veiligheidssituatie voor werkers langs de weg laat al jaren te wensen over. In 2010 bleek ook uit onderzoek door Rijkswaterstaat dat wegwerkers onvoldoende worden beschermd.

FNV Bouw vindt dat de overheid strengere politiecontroles moet houden, hard moet optreden tegen asociaal weggedrag en hogere boetes moet uitdelen.

 
 
Bron: NOS.nl
 
  7-6-2012  


|

FlitsKaart