Welstand vindt de nieuwe flitspaal niet mooi

 

HENGELO - De welstandscommissie van de gemeente Hengelo heeft aanvankelijk een negatief advies gegeven over een nieuwe flitspaal die aan de Deldenerstraat moet komen.

Dat blijkt uit de correspondentie tussen de gemeente en een bewoner van de Deldenerstraat, die bezwaar heeft gemaakt tegen plaatsing van de nieuwe flitspaal. De bewoner heeft zich tot de commissie voor de bezwaarschriften gewend, een adviesorgaan van het college van burgemeester en wethouders.

Het bedrijf Peek Traffic heeft bij de gemeente een aanvraag ingediend om een nieuwe paal te plaatsen op de plek van de huidige. Navraag bij de gemeente leert dat de welstandscommissie de aanvraag heeft afgewezen. De commissie viel over de vormgeving en kleur van de paal. ‘Gezien het advies van de Overijsselse Welstandscommissie Het Oversticht’ is de gemeente van mening dat het bouwplan voor de flitspaal wél voldoet aan de redelijke eisen van welstand. Het welstandsadvies over de paal zelf is echter niet bijgevoegd bij de stukken van het bezwaar, zoals de commissie die morgen behandelt.

De bezwaarmaker, die vlakbij de huidige flitspaal woont, stoort zich mateloos aan het apparaat. Het apparaat bezorgt de bezwaarmaker ‘erg veel overlast. Zowel het flitslicht als het plotseling remmen van automobilisten, die niet geflitst willen worden, zorgt voor een ergerlijke situatie. Los van de onveiligheid hierdoor op straat voor mijn huis.’

Het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie laat weten dat het nog niet eerder is voorgekomen dat een welstandscommissie het ontwerp afkeurt. De nieuwe paal is hoger en breder dan de huidige en de vormgeving is strakker. Het OM wijst er verder op dat het geflits straks is afgelopen omdat er infrarood-foto’s worden gemaakt.

 
 
Bron: Tubantia
 
  12-6-2006  


|

FlitsKaart