Wethouder geeft startsein voor veel snelheidscontroles Europalaan Nuenen

 

NUENEN - De komende maanden zullen vrijwel dagelijks snelheidscontroles worden gehouden op de Europalaan in Nuenen. Hiermee moet het grote aantal hardrijders flink dalen. Momenteel rijdt eenderde nog harder dan tachtig kilometer per uur op de weg tussen Nuenen en Woensel, is gisteren bekendgemaakt.
Op de Europalaan gebeuren met enige regelmaat ongelukken. Van 1998 tot 2002 waren hier 156 ongevallen, waarbij zes dodelijke slachtoffers vielen en 68 mensen gewond raakten.

Langs de weg staat een herdenkingsteken voor de jonge Nuenenaar Ted Alfrink. Hij kwam om het leven toen hij in november vorig jaar de weg overstak en daarbij werd aangereden door een plaatsgenoot die twintig tot veertig kilometer per uur te hard reed en bovendien inhaalde waar dat verboden is. Sindsdien zijn er al wel maatregelen genomen, maar rijdt nog altijd eenderde hier te hard. De eerste controles starten deze of volgende week, aldus B. Broers, projectleider van het team verkeershandhaving van de politie Brabant Zuidoost. Een vergelijkbaar project is gestart op de Van Oldenbarneveltlaan in Eindhoven. Er zal met mobiele controles worden gewerkt. Nuenen heeft nog een plan liggen voor flitskasten langs de Europalaan, als onderdeel van een pakket om de Nuenense kant van de doorgaande weg veiliger te maken. Dit plan zal na de zomervakantie aan de gemeenteraad worden voorgelegd, aldus wethouder Jansen.

Broers hoopt dat de mobiele controles zo goed zullen werken dat de flitskasten niet nodig zullen zijn. Dat bespaart de gemeente 'een hoop geld', aldus Broers. Voordat hierover een besluit valt, zullen waarschijnlijk kort na de zomervakantie de resultaten van de mobiele controles worden bestudeerd.


 
 
Bron: Eindhovens Dagblad
 
  26-6-2003  


|

FlitsKaart