Wij stoppen met het beoordelen en corrigeren van flitsers op juistheid

 

Na ongeveer 17 jaar komt er een einde aan het beoordelen van flitsmeldingen door Flitsservice.nl. Flitsservice.nl filtert alle inkomende meldingen en beoordeelt deze altijd op juistheid en waarschijnlijkheid. Dat doen wij met een groep vrijwilligers. Deze meldingen worden vervolgens doorgezet naar onze eigen app FlitsNav, maar ook Waze Navigatie, TomTom, Routeradar en vele radiostations, zoals Skyradio en vele regionale omroepen. Door deze manier kunnen wij een hoop "rommel" tegen houden. Een mooi voorbeeld is de A13 ter hoogte van 15.2 waar om de haverklap een opvallende politieauto staat te posten. Niet voor een snelheidscontrole, maar voor een eventuele hit op de kentekenscanners die iets eerder staan.

Deze manier van werken heeft alleen een groot nadeel: het kost tijd. En de laatste paar maanden/jaren ontzettend veel tijd. Waar het vroeger nog redelijk overzichtelijk was met flitsers en men redelijk wist, als melder, wat nou wel een flitser was en wat niet, is dat tegenwoordig wel anders. Elke politieauto is een potentiële flitser tegenwoordig, met dank aan de lasergun.

Wisten wij voorheen zeker dat in Flevoland vanuit opvallende politieauto's niet geflitst of gelaserd werd en dat die opvallende politiewagen waarschijnlijk staat te posten om een crimineel op te vangen, is dat nu wel anders. Ze staan wel te laseren vanuit een opvallende politiewagen.

Dat levert zoveel meldingen op, dat is voor ons, als vrijwilligers, een complete dagtaak geworden de afgelopen paar jaren. We staan er mee op, we gaan ermee naar bed.

Gezien het feit dat dit een zeer hoge belasting op ons legt, gezin en werk toch echt voor gaan, hebben wij besloten om te stoppen met het verwerken van de flitsmeldingen per 1 januari 2018. FlitsNav zal nog werken, maar alleen met onverwerkte meldingen.

We hebben geprobeerd met een aantal partners een verdere samenwerking mogelijk te maken, maar helaas is dat niet gelukt.

We willen al onze volgers aanraden om gebruik te gaan maken van de gratis, reclame pop-up vrij Waze Navigatie app. Daar staan ook de flitsers in, en met behulp van Wegstatus.nl ook alle actuele meldingen op de wegen, zoals het Flister systeem met de meldingen van bijvoorbeeld Weginspecteurs.

Wij gaan wel door met de site Flitsservice.nl. Wij gaan ons meer richten op voorlichting en beleid op het gebied van Verkeersveiligheid en we laten de meldingen onverwerkt staan (voorlopig). Wie weet wat de toekomst brengt!

 
 
Bron: www.flitsservice.nl
 
  22-12-2017  


|

FlitsKaart