Wille is drempels spuugzat

 

Donderdag 29 augustus 2002 - OOSTBURG - Wethouder L. Wille van de gemeente Oostburg, in wiens portefeuille het proefproject Duurzaam Veilig zit, wordt volgens zijn zeggen doodziek van de situatie in Hoofdplaat.Hij deed die uitspraak naar aanleiding van opmerkingen van de dames A. Vermeere en M. de Poorter, die van het inspreekrecht deze week tijdens de vergadering van de commissie Verkeer gebruik maakten en namens de bewoners van de Schoolstraat, Julianastraat en Zuidlangeweg hun grieven kenbaar maakten.
De drie drempels, waarvan er al twee zijn afgevlakt, zouden nog steeds voor problemen zorgen. Huizen scheuren en de bewoners in de directe nabijheid van de drempels hebben amper nog woongenot.Mislukking


Wille: "Ik ben die zaken in Hoofdplaat spuugzat. Niet de inwoners van Hoofdplaat, maar de problemen waarmee we in het kader van Duurzaam Veilig al jaren mee tobben. De 'wiebertjes' waren een mislukking, de drempels werken ook niet. We hadden plannen voor een dubbele uitbuiging net buiten het dorp, waardoor we er de snelheid uit konden halen. Maar dat kan weer niet omdat daar een gastransportleiding van Delta ligt. Wie komt er met een oplossing waar iedereen mee kan leven."

Hij was bovendien van mening dat de medewerking van de overige wegbeheerders niet altijd optimaal was. "Wij als gemeente Oostburg hebben daar al zoveel energie in gestopt en nog steeds komen er en overigens terecht klachten. Nogmaals ik ben dat spuug- en spuugzat. Het moet nu maar een keer goed aangepakt en opgelost worden."


Afbreken


De inrichting Hoofdplaat heeft ondertussen al ruimschoots de destijds uitgetrokken één miljoen gulden overschreden. R. Hamelink (PVDA) was kort en krachtig in zijn commentaar. "Afbreken die gehele handel", doelde hij op de drempels. L. Flikweert (CDA), ook niet altijd even gelukkig met het veelbesproken project, zou graag zien het Bestuurlijk Overleg van Duurzaam Veilig eens uitgenodigd wordt om overleg te plegen met de commissie. "Dan kunnen wij onze grieven eens goed kenbaar maken", vond zij.

 
 
Bron: BN de Stem
 
  29-8-2002  


|

FlitsKaart