Wuppie‑uitbundigheid kost familie 130 euro

 

GRONINGEN - De familie van Simon Bos uit Vinkhuizen was vrijdagavond, toen Nederland het opnam tegen Ivoorkust, dolgelukkig. Mevrouw Bos wist na heel wat telefoontjes met haar 7‑jarige dochter en een vriendinnetje in de Albert Heijn in Beijum beslag te leggen op de laatste vier grote wuppies van de hele stad. Voor de rit naar huis werden de populaire pluizenbollen uitgestald op het dashboard. Vlakbij huis kwam er een eind aan de vreugde. Een agente hield het gezelschap staande en deelde een bekeuring van 130 euro uit. Het zicht door de voorruit zou ernstig worden belemmerd door de aanwezigheid van de wuppies.

Vader Martin Bos spreekt inmiddels van het wuppie‑incident. "We rijden in een Opel Zafira. Als die wuppies voor het raam staan, maakt dat voor het zicht op de weg niets uit. Dat hebben we de agente ook voorgehouden. Zij weigerde echter in de auto plaats te nemen om zich er van te overtuigen dat het zicht niet belemmerd werd."

De mensen riskeren met wuppies op het dahsboard of op de hoedenplank een een bekeuring, zegt politiewoordvoerder Paul Heidanus. Als het zicht door de voorruit of door de achterruit onvoldoende is, mag een agent een bekeuring uitdelen. Toch wordt de familie Bos met auto en wuppies uitgenodigd door de districtschef om over het incident en de bon te praten.

 
 
Bron: Dagblad van het Noorden
 
  21-6-2006  


|

FlitsKaart