Zatte buschauffeur van de weg gehaald

 

ZAANDAM - Een stomdronken buschauffeur van vervoerder Connexxion heeft gisteren tijdens een dienstrit zijn passagiers de stuipen op het lijf gejaagd.

De man werd door de politie klemgereden nadat hij slingerend van Amsterdam naar het centrum van Zaandam trachtte te komen. "We stonden in het gangpad om ons aan de stoelen vast te houden, zodat we niet omvielen", vertelt de heer Oosterling uit Zaandam die tijdens de dollemansrit meereed. " Het was levensgevaarlijk zoals die bus aan het slingeren was." De meeste passagiers wachtten de afloop niet af en stapten ver voor de eindbestemming al uit de bus. Zij belden de politie. Een reiziger die vlak voor Zaanstad juist was ingestapt was dolgelukkig toen hij veilig het voertuig kon verlaten.

Volgens betrokkenen was de chauffeur zo dronken dat hij nauwelijks de juiste knopjes wist te vinden om de deuren open en dicht te doen. De bestuurder ramde wat met zijn hand op het dashboard in de hoop op de goede knoppen te slaan. Hij is uiteindelijk door agenten zijn bus uitgetild. De man bleek meer dan 2,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben, dat is ongeveer vijf keer de toegestane hoeveelheid en ruim het dubbele van het promillage dat genoeg is om het rijbewijs in te vorderen.

Connexxion bevestigt dat de chauffeur fiks over de schreef is gegaan. " Het is er helaas een van ons, ja", zegt een woordvoerster. "Dit is natuurlijk schandalig en we zullen de man ontslaan. Gelukkig is dit voor ons een incident."

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  22-4-2007  


|

FlitsKaart