Zeeland: t.a.v. de heer Dierckx, rijgedrag politiewagen





 

Geachte heer Dierckx,



Zaterdag 3 augustus reed ik samen met mijn vriendin op de Nieuwe Vlissingseweg, onderweg vanuit Middelburg naar huis (Heinkenszand). Ter hoogte van rijschool Freddy Wolf verscheen achter mij een politiewagen (een Ford Fiesta met alleen blauwe strepen ?). In eerste instantie niets bijzonders dus maar, toen ik een voorganger inhaalde kwam de politiewagen opeens zo dicht achter me rijden (koplampen niet eens meer zichtbaar) dat dit zeker als bumperkleven aangemerkt kan worden en dat terwijl ik al zeker 80 km/h (de maximum snelheid aldaar) reed. Toen ik terug ging naar de rechter rijstrook kwam de wagen mij met een behoorlijke snelheid voorbij en reed dus zeker een stuk harder dan de maximum toegestane snelheid wat ook was af te leiden uit het feit dat het "u rijdt te hard" bord ging branden toen de wagen het passeerde. Bij de volgende stoplichten viel me ook op dat de wagen elke keer bij het groen worden behoorlijk hard accelereerde maar ja daar is op zich niets onwettigs aan het staat alleen een beetje onbeschoft.



Bij de afslag vanaf de Nieuwe Vlissingseweg richting de A58 B.o.Z. reed de politiewagen door oranje (bijna rood) terwijl hij makkelijk had kunnen stoppen. Iets verderop in de bocht van de oprit probeerde hij een voorganger rechts in te halen terwijl er maar 1 rijbaan is! Gelukkig zag de bestuurder net op tijd in dat het verkeerd zou gaan (hij zat er al helemaal naast) en remde af.



Op de A58 richting Bergen op Zoom ging het verder : bumperkleven bij voorgangers, rechts inhalen, veel te hard rijden (af en toe zeker 150 km/h), wisselen van rijstrook zonder richting aangeven en daarbij niet letten op achterop komend verkeer. Net voor Arnemuiden kwam het zelfs bijna tot een aanrijding toen de politie wagen terug naar de rechter rijstrook wilde gaan terwijl daar al een auto reed ! (uit irritatie heb ik de bestuurder met lichtsignalen proberen te wijzen op zijn rijgedrag)



Even verderop kwam een blauwe VW Passat of Bora voorbij die welliswaar flink boven de maximumsnelheid reed maar hier verder niemand kwaad mee deed / tot last was. De bestuurder van de politiewagen vond het blijkbaar ondanks zijn eigen rijgedrag nodig om de bestuurder van de VW te wijzen op z'n overtreding en zette hem aan de kant. Ik moest hier natuurlijk gewoon doorrijden en ben de politiewagen dus uit het zicht verloren.



Net voor de aanhouding van de VW beseften we ons dat we een foto camera bij ons hadden en hebben geprobeerd het rijgedrag vast te leggen. Helaas was dat maar net voordat de aanhouding plaats vond en is het niet gelukt om een overtreding vast te leggen (hoewel de snelheid wel te hoog was en van rijstrook werd gewisseld zonder richting aangeven blijkt dit niet uit de foto's) maar de betreffende politiewagen staat er in ieder geval met leesbaar kenteken op. Het exacte tijdstip dat de foto genomen is is 3/8/2002 14:49 en is ook uit het bestand uit te lezen. De foto is bijgevoegd.





* Flitsservice.nl: race eend en huichelaar eerste klas





Aangezien de wagen op geen enkel moment licht en/of geluids signalen voerde (en zelfs als dit wel het geval geweest was) zie ik geen enkele reden voor dit asociale, gevaarlijke rijgedrag en vind het rond uit beschamend dat iemand met een voorbeeld functie er op deze manier misbruik van maakt terwijl de politie zelf zo actief is in het aanpakken van verkeers overtredingen.



Omdat een burger voor dit soort rijgedrag waarschijnlijk ettelijke honderden euro's aan boetes zou krijgen (en terecht) hoop ik op z'n minst dat de betreffende persoon hierop zal worden aangesproken. Ik wil u bij deze ook verzoeken om mij in te lichten over wat hiermee verder gedaan wordt.



Met vriendelijke groet,

E. K. (naam ingekort door Flitsservice)


 
 
Bron: Inbox Flitsservice Webmaster
 
  8-5-2002  


|

FlitsKaart