Zeeuwse nepflitser remt voorbijrazend verkeer af

 

Een bewoner van het Zeeuwse Wolphaartsdijk is de overlast van langsscheurende automobilisten door zijn straat zo zat, dat hij een nepflitspaal in de berm heeft geplaatst. En dat werkt verbazingwekkend goed. Automobilisten remmen massaal af, maar ook vandalen denken dat het een echte snelheidsmeter is.

De afgelopen 15 jaar heeft Jan Boer geprobeerd drempels of andere verkeersremmers voor zijn deur te krijgen. Op de rondweg mogen automobilisten 60 kilometer per uur rijden, maar menigeen raast er met een veel hogere snelheid over. Provincie, gemeente en politie weigeren volgens hem maatregelen te nemen en dus heeft Boer zelf maar het initiatief genomen.

Een omgekeerde prullenbak beschilderde hij in de felrode politiekleuren en die creatie staat nu al maanden in de berm voor zijn huis. Compleet met een nepcamera en venster. "Bewoners weten nu wel dat het nep is, maar veel toeristen zie je plots remmen", zegt Boer in het AD.

Net als bij echte flitspalen blijft ook die van Boer niet gespaard van vandalisme. De nepcamera is er al eens uit gestolen. Het nepglaasje in het venster werd ingeslagen of met zwarte verf bespoten. Voor Boer geen reden om de flitskast van zijn erf te halen. "Zolang er hier te hard wordt gereden, blijft hij staan."

 
 
Bron: Algemeen Dagblad
 
  8-1-2012  


|

FlitsKaart