Zeven aanhoudingen bij verkeerscontrole A12

 

Samenwerkende opsporingsdiensten hebben onder koude omstandigheden (-12) in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 januari 2009 op de rijksweg A12 ter hoogte van Ede en Arnhem tijdens de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’ zeven personen aangehouden voor verschillende feiten. Zeven voertuigen, diverse valse identiteitsbewijzen en 31000 euro zijn inbeslaggenomen. In totaal zijn er 585 voertuigen gecontroleerd. Slechts één bestuurder had teveel gedronken en één bestuurder is bekeurd voor het rijden onder invloed van verdovende middelen. De bestuurder van een vrachtauto met aanhangwagen had zijn combinatie tot 26 meter verlengd door er nog een caravan achter te hangen.

De Parketpolitie inde voor 547.50 euro aan openstaande boetes en bracht een aangehouden persoon over naar het bureau omdat hij werd gezocht door de justitie in Eindhoven. Een auto is buiten gebruik gesteld omdat de openstaande boete van 645 euro niet kon worden betaald.

Geen BPM
De Douane bekeurde vijf bestuurders voor het ontduiken van BPM. Deze bestuurders reden in een voertuig met een buitenlands kenteken, terwijl zij Nederlands ingezetene waren. Een voertuig waarvoor geen kenteken was afgegeven reed met een handelaarskenteken. Een bekeuring volgde voor de bestuurder.

Honkbalknuppel
De Politie trof in een kofferbak een honkbalknuppel aan. Gelet op de omstandigheden is dit als wapen aangemerkt en is tegen de eigenaar proces-verbaal opgemaakt. Hij deed vrijwillig afstand van het ‘slaghout’. Eén persoon is aangehouden omdat hij stond gesignaleerd voor het afstaan van DNA. Hij is ingesloten in het bureau in Arnhem. Een Irakees is aangehouden en ingesloten omdat hij geen geldig identiteitsbewijs kon tonen. De Koninklijke Marechaussee stelde vast dat ID kaart die hij toonde geen geldig document was. Tevens stelde zij vast dan een man met een vals Spaans rijbewijs reed en dat zijn Nigeriaanse passagier zich legitimeerde met een vals paspoort. Beide verdachten zijn overgedragen aan de vreemdelingendienst. Bij een Bulgaar werd een vals Bulgaars rijbewijs aangetroffen. Deze man is ook ingesloten en overgedragen aan de vreemdelingendienst. Daarnaast schreef de politie 35 bekeuringen uit voor uiteenlopende overtredingen, variërend van niet tonen rij- en kentekenbewijs (17) tot defecte verlichting (3), rijden zonder rijbewijs (1), losse accu (1) en onverzekerd rijden (4).

31000 euro
De Nationale recherche hield een man aan die op de bodem bij de voorstoel een plastic zak had liggen met ruim 31.000 euro aan contanten. Aangezien de man geen plausibele verklaring kon geven voor de herkomst van het geld, gewonnen in een achterkamertje van een theehuis, is het geld in beslaggenomen en de man ingesloten.

Deelnemers
Aan ‘Ochtendgloren’ werkten 100 personen mee van de regiopolitiekorpsen Gelderland-Midden en Noord en Oost Gelderland, Drugsexpertise NL, Permanent Auto Team, de Verkeerspolitie en Dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie, Parketpolitie Arnhem, Douane, Belastingdienst, Voedsel Waren Autoriteit, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst, Algemene Inspectie Dienst, Rijkswaterstaat en Autobahnpolizei NRW Düsseldorf.

 
 
Bron: KLPD
 
  1-10-2009  


|

FlitsKaart