Zeven personen aangehouden bij Ochtendgloren

 

Samenwerkende opsporingsorganisaties hebben in de nacht van donderdag 11 oktober op vrijdag 12 oktober 2007 op de rijksweg A1 in de gemeente Deventer de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’ gehouden. In beide richtingen zijn de bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en andere overtredingen. Tevens zijn bestuurders met behulp van radar gecontroleerd op snelheid. Deze controle maakte deel uit van de internationale controlelijn Amsterdam – Warschau.

In totaal zijn er 1090 personenauto’s en 24 vrachtauto’s gecontroleerd. Zeven personen zij aangehouden. In 106 gevallen is er bekeurend opgetreden voor uiteenlopende verkeersovertredingen. In 47 gevallen was er sprake van het niet tonen van rijbewijs en/of kentekenbewijs. Twee bestuurders reden zonder rijbewijs. In totaal is er voor 2866 euro aan boetes direct afgerekend. Vijf bestuurders, waarvan één beginnend bestuurder, hadden teveel gedronken, van twee bestuurders is het rijbewijs ingevorderd in verband met het overschrijden van de maximum snelheid. Op een afstand van 600 meter voor de controle is een personenauto achtergelaten met 45 kilo zuivere Marihuana, met een straatwaarde van 350.000 euro. De auto en de verdovende middelen zijn inbeslaggenomen.

Twee personen zijn aangehouden voor het bezit van 1023 gram wiet, één persoon is aangehouden voor het bezit van 20 cl GHB en het bezit van een werpster, vier personen verbleven vermoedelijk illegaal in Nederland.

Bij een inzittende van een buitenlands voertuig is een gaspistool aangetroffen. Het pistool was gedeeltelijk onklaar gemaakt maar wel voor afdreiging geschikt. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Het gaspistool is inbeslaggenomen.

Aan openstaande boetes is een bedrag van 1312,50 euro geïnd en een vonnis van 700 euro afgehandeld.

Zes in Nederland woonachtige bestuurders bleken in het bezit van een buitenlands voertuig. De Douane maakt proces-verbaal op en stelt in twee gevallen een fiscaal onderzoek in.

In verband met het vermoeden van mensenhandel is het paspoort van een prostitué ingenomen. Zij is overgebracht naar het bureau in Deventer voor een nader onderzoek.

Van de 24 gecontroleerde vrachtauto’s bleken twee chauffeurs onvoldoende rust te hebben genoten. Zij kregen een rijverbod.

Langs de radarwagens reden 460 bestuurders te hard. Zij krijgen nog bericht thuis.

De doelstellingen van deze controle zijn:

Het bevorderen van de verkeersveiligheid door het terugdringen van het alcoholmisbruik in het verkeer en andere overtredingen uit de Wegenverkeerswetgeving.

Het terugdringen van de (midden)criminaliteit op en rond de rijksweg A1 teneinde de veiligheid van burgers te vergroten.

Het bevorderen van de samenwerking tussen politie en externe partners en deze partners onderling, die ieder vanuit hun eigen taak en bevoegdheid deze actie ondersteunen.

Aan deze gezamenlijke controles werkten ruim 110 personen mee van de regiopolitiekorpsen IJsselland, Twente, Noord en Oost Gelderland, de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie parket Zwolle, Parketpolitie, Douane, Belastingdienst Oost Nederland, Voedsel en Waren Autoriteit, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst, Algemene Inspectie Dienst, Drugsexpertise Nederland, Nationale Recherche, VROM, Rijkswaterstaat en Autobahnpolizei NI-Osnabrück \ NRW-Münster.

 
 
Bron: Politie.nl
 
  10-12-2007  


|

FlitsKaart