Zevenhonderd bekeuringen in Dronrijp





 

DRONRIJP - Bij de grootscheepse verkeerscontrole die gisteren langs de A31 bij Dronrijp is gehouden, zijn door politie, de douane en de Belastingdienst ruim zevenhonderd bekeuringen uitgedeeld, waarvan 637 snelheidsovertredingen. Tussen twee uur 's middags en half negen 's avonds werden vele honderden auto's gecontroleerd.

Er werd naar alle mogelijke verkeersovertredingen gekeken. Die waren er dan ook volop: te hard rijden, rode diesel, geen gordel dragen, verkeerd aangesloten aanhangers, geen autopapieren en bellen achter het stuur. Ook werd er een aanhangwagen aangetroffen die gestolen was. De recherche heeft die zaak in behandeling genomen.



De grootste snelheidsduivel reed, ondanks het slechte weer, met een vaart van 170 kilometer per uur over de A31.



De boetes liepen soms flink in de papieren. Een aantal overtreders mocht van geluk spreken dat zij niet voor álle overtredingen op de bon gingen, zoals een bestuurder uit Deinum. Even snel wat materiaal met de aanhanger ophalen leverde nu een boete van €95 op voor het ontbreken van het juiste rijbewijs en haperende aanhangerverlichting. Maar dat bedrag had nog eens €195 hoger uit kunnen vallen als ook zijn ontbrekende APK, kentekenbewijs en rijbewijs waren beboet.



Bij tal van aanhangers en caravans bleek de rem onjuist aan de auto te zijn gekoppeld. Dat levert normaal gesproken een boete op van vele tientallen euro's. Maar de politie stelde zich schappelijk op wanneer de bestuurder de kabel ter plaatse op de juiste manier vastmaakte.



Aan de actie, tussen twee uur 's middags en half negen 's avonds, namen 35 medewerkers van politie en douane deel. Rijkswaterstaat zorgde voor een veilige toegang vanaf de A31 naar het parkeerterrein bij het Q8 tankstation. De Friese politie voert ieder jaar zes tot tien grootschalige verkeerscontroles uit.

 
 
Bron: Leeuwarder Courant
 
  14-4-2005  


|

FlitsKaart