Zuid: Nog steeds geld tekort voor A50





 

DEN BOSCH - Rijkswaterstaat komt nog altijd twintig miljoen euro tekort om het laatste deel van de A50, de snelweg Eindhoven-Oss, tussen Uden en Oss te kunnen aanleggen.



Dat verklaart A50-projectmanager G. Eijkelenboom in aanvulling op de mededeling van Rijkswaterstaat dat de aanleg van het laatste snelweggedeelte tenminste een jaar vertraging oploopt door bezwaren van omwonenden hiertegen bij de Raad van State.



Eijkelenboom zegt 'goede hoop' te hebben dat het financiële gat voor de A50 wordt gedicht in het komende Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport (MIT) dat het nieuwe kabinet-Balkenende met Prinsjesdag presenteert. 'Zekerheid hierover heb ik echter niet. Of dit geld er komt is een politieke beslissing.' Commissaris van de koningin F. Houben maakte eerder duidelijk dat hij de nieuwe minister van Verkeer en Waterstaat direct over deze al jaren slepende kwestie aan de jas zal trekken. De vertrekkende PvdA-minister T. Netelenbos heeft herhaalde malen beloofd dat er alsnog voldoende geld voor de A50 op tafel komt om de snelweg volgens afspraak in 2003 te kunnen voltooien.

 
 
Bron: Eindhovens Dagblad
 
  17-7-2002  


|

FlitsKaart