Zuinige auto's niet aan te slepen





 

AMSTERDAM - Zuinige auto's zijn niet aan te slepen. In de eerste negen maanden van dit jaar is het marktaandeel van de allerzuinigste auto's maar liefst verdrievoudigd. Zo blijkt uit de jongste cijfers van de RAI Vereniging.



De brancheorganisatie is uiterst verbolgen over het plan van het kabinet om de €1000 premie op zuinige auto's af te schaffen. "Een regering die effectieve regelingen binnen een jaar weer van tafel veegt, komt niet echt betrouwbaar over", zegt RAI-directeur P. Janssen.



De RAI Vereniging maakt zich op dit moment, samen met andere organisaties, sterk om de diverse regelingen voor schone en zuinige auto's overeind te houden. Janssen: "De Nederlandse autokoper heeft het toch al niet makkelijk. De prijzen van nieuwe auto's in Nederland zijn de eerste negen maanden van 2002 al 10 procent gestegen. De enige die daar beter van wordt, is de minister van Financiën. Niet voor niets rekent de minister volgend jaar op extra bpm- en btw-inkomsten ter hoogte van een kleine 300 miljoen euro. Op die manier wordt via de achterdeur het autootje pesten opnieuw ingevoerd."



Uit de cijfers blijkt voorts dat tot en met september 409.525 nieuwe personenauto's zijn verkocht. Opel is nog steeds het best verkochte merk, op de voet gevolgd door Renault, Peugeot, Ford en Volkswagen. De Peugeot 206 is het meest verkochte model. De plaatsen 2 tot en met 5 worden ingenomen door de Volkswagen Golf, de Ford Focus, Peugeot 307 en de Opel Astra.

 
 
Bron: Telegraaf
 
  10-5-2002  


|

FlitsKaart