A1 thv BunschotenDatum van foto's:
Tijdstip: 12:00 uur

Vanmorgen zag ik de melding radar ut a1 amsterdam ri amersfoort thv hmp 38.7 voor afslag bunschoten en was toch wel benieuwd waar dat nou was, omdat daar afgelopen week ook geflitst werd. Toen ik op de afslag reed, zag ik de radarset vrij duidelijk staan. Ik parkeerde mijn auto op de carpoolplek en toen was het een klein stukje lopen. In de verte zag ik een Skoda Octavia met kenteken 50-GS-GX staan; volgens mij ben ik deze al vaker tegengekomen. De controleur in de auto was in ieder geval een bekende, die ik al redelijk wat ben tegengekomen.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

De controle was om ongeveer 10.05 uur begonnen en de BOA vond, net als ik, dat het ook wel een tijdje duurde voor het op Flitsservice stond. Dit stuk van de A1 is vrij druk en veel vaste bezoekers van Flitsservice wonen of werken er in de buurt. Normaal gesproken werden de controles van de controleur al gemeld voordat ze begonnen waren. Eigenlijk ben ik gewoon verwend met controles die binnen een kwartier gemeld worden, want op zich is een uur niet zo heel lang.

De controle stond niet bij 38.7, maar bij 38.5, precies bij de matrixborden en was zelfs door de bomen heen goed te zien. De bestuurder van een oude BMW 3-serie met wat stickers erop mag vast gaan sparen; deze kwam met 185 km/u om ongeveer 10.55 uur voorbij racen. Ik stond er echt van te kijken dat je die snelheid rond die tijd kon halen; echt slim is het in ieder geval niet op dat tijdstip. Je rijdt een beetje een helling op en kan niet goed zien hoe hard het verkeer na de helling rijdt. Het komt in uitzonderlijke gevallen wel eens voor dat het verkeer na zo'n helling stilstaat omdat de opritten van de snelweg er vaak vlak naliggen. Dit is ook een reden dat ik deze controle niet zo slecht vind als de meeste die ik tegenkom, maar de limiet op 140 zou wat realistischer zijn.
De controleur vroeg nog of ik op de A27 geweest was, omdat daar een collega van hem stond. De A27 was 100.9 en dat is een plek die lastig te bereiken is en die al bekend is bij iedereen. Maar toch mooi dat de BOA vertelde dat de A27 ook niet veilig was.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Hier de controle van de overkant van de weg. Ook hier weer duidelijk te zien en zeker een plek om in de gaten te houden. De score was niet echt hoog (mede doordat er hier vrachtwagens een helling oprijden), dus veel zal ik het KLPD hier niet verwachten, maar u bent gewaarschuwd!Tekst en foto's: Sinterklaas
Terug naar het reportage overzicht