A50: Na 2,5 jaar eindelijk weer een Multanova op de foto!Datum van foto's:
Tijdstip: 16:00u

Jawel, ik heb het even voor u nagezocht! Bijna tweeeneenhalf jaar geleden heb ik voor het laatst verslag uitgebracht van een ontmoeting met een opgestelde Multanova langs de snelweg. Hoog tijd om oude tijden weer te laten herleven dacht ik bij mezelf! Het kriebelde alweer een paar dagen en retro doen is de laatste tijd enorm hip dus ik hield de laatste tijd met extra belangstelling de RDS in de gaten.In de jaren is er een hoop veranderd, zeker bij Flitsservice. Vroeger kreeg je elke flitsmelding op je mobiele telefoon per SMS, soms zodanig dat je gek werd van het gepiep de hele dag. Klanten die zeiden dat je wel erg populair was of collega's die het al wisten en vroegen waar ze nu weer stonden... ... En dan bleek het een prive SMS'je te zijn.Vandaag de dag hoeft dit dus niet meer want Flitsservice is terug te vinden op diverse nationale radiostations en zelfs bij onze inmiddels vertrouwde fastfoodketen kunt u inmiddels uzelf op de hoogte stellen van betrouwbare flitsinformatie.Talloze varianten dus om vrijwel continue op de hoogte te zijn van onze schatkist afstortlokaties. Zo was ik ruim 20 kilometer van te voren gewaarschuwd dat er een flitser zou staan op de A50;radar ge a50 apeldoorn ri zwolle thv hmp 215.0 voor afslag vaassen 13:11:53
Groot was mijn teleurstelling dan ook dat ik op dit punt niets aantrof. Ik keek op de digitale klok in de auto en kon me (gebaseerd op ruime ervaring) toch niet voorstellen dat deze controle nu al opgebroken zou zijn.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Totdat ik 2 kilometer verderop toch iets in de bossies zag staan! Blijkbaar is niemand op het idee gekomen om een correctie richting Flitsservice door te geven (wat jammer is) dus heb ik het maar even gedaan;radar ge a50 apeldoorn ri zwolle thv hmp 217.1 voor afslag vaassen (dldb) 20/03/05 13:11:53

Aangezien ik helemaal niet hou van ”drive by shootings” ben ik bij de eerstvolgende afslag gekeerd en terug gereden. Ik had namelijk gezien dat de begeleidende groene Subaru Forrester aan een boerenlandweggetje stond en dus wel te bereiken zou zijn. (Anders had ik ook geen reportage geschreven namelijk).

Omdat ik op het moment van schrijven niet mee kon doen aan de "Vind de Flitsservice wisselbokaal"-competitie (forumleden weten wat dit inhoud) wegens het ontbreken van een schep en wegenkaart, had ik toch een mooi alternatief gevonden.Namelijk "vind de controleur"... Na een paar keer verkeerd te zijn gereden kwam ik uit vlakbij het huis van een boer en zijn aangrenzende land.Aangezien ik me inmiddels gerealiseerd had dat de controleur helemaal niet op een boerenweggetje stond maar gewoon zijn vierwiel aangedreven auto in zijn achteruit had gezet, heb ik maar mijn verlies genomen en vanaf dit punt foto's geschoten. Ik had heel moeilijk kunnen gaan doen door toestemming te gaan vragen aan de boer of ik even zijn land op mocht enzo maar daar had ik geen zin in vandaag.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Heel flauw die vorige foto van mij, want daar zie je niet zo gek veel op. Ik had inmiddels m'n telelens uit de kofferbak gehaald en was vrolijk plaatjes aan het schieten vanaf het dak van de auto (bij gebrek aan statief).Ik had het idee dat de controleur mij allang gezien had maar dat was blijkbaar een misvatting. Hij kwam een paar minuten later namelijk uit de auto, iets wat ze meestal niet doen om te voorkomen dat men herkenbaar op de foto komt.Die spannende tijden zijn sowieso wel een beetje vervlogen sinds het ter ziele gaan van de Tuftufclub, wij staan er immers al jaren om bekend dat we niet met die insteek foto's van een controle maken (en iedere ambtenaar onherkenbaar maken).Affijn, blijkbaar was ik dan toch niet opgevallen. Wat de controleur overigens ging doen is mij sowieso een raadsel. Schijnbaar even checken hoe het voorjaarszonnetje erbij stond of iets dergelijks.

Tsja, wegens het ontbreken van een gesprek met de controleur (die inmiddels weer in de wagen was gestapt) kan ik verder weinig vertellen. Opvallende is nog dat deze controleur een zwarte plaat gebruikt voor het zijraam. Dit is in eerste instantie niet voor zichzelf, maar voor de laptop die de digitale foto's live uitleest van de cameraset langs de kant van de snelweg.De gebruikte laptop serie (Compaq Evo N610c) heeft namelijk nogal last van een slecht afleesbaar scherm, zeker als de zon erop staat.Dan heb je een baan dat je de hele dag, -nouja hele dag-, langs de kant van de weg kan vertoeven en dan kan je nog niet genieten van het zonnetje... Heh, vervelend toch... Dit in groot contrast tot de Zondagsrijders die dit dus wel in grote getale gingen doen. Wellicht krijgen ze van een van deze allereerste Lentedagen nog een aandenken thuisgestuurd vanuit Leeuwarden.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Nog even een close upje gemaakt van het hele gebeuren vanaf de snelweg. Ik vond het voor de rest wel geslaagd, op huis aan! Ik had tenslotte wel volop genoten van het Lente weer.van links naar rechts: Uitpeilstok, hectometerpaaltje, infrarood flitser met accupack, Multanova en.. ik vermoed.. een katrol met draad of iets dergelijks...Tekst en foto's: DLdB
Terug naar het reportage overzicht