De frauderende controleur......Datum van foto's:
Tijdstip: 17:00 uur
7697x

Ik werd deze woensdagmiddag gebeld, dat onze helden van de flitsbrigade druk bezig waren om onze snelwegen veiliger te maken. Het ging om de A58, Tilburg richting Breda, bij het Shell station.

Of ik dit even kon doorgeven aan onze vrienden van Flitsservice.nl. Nu was ik daar in de buurt en mag graag een beetje terugflitsen.
Tijdens het maken van de foto's werd ik benaderd door een man die net had getankt en hij vertelde een verhaal wat ik niet voor mezelf wil houden.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Het was de flitslocatie, welke hoort bij de volgende melding:

radar nb a58 tilburg ri breda thv hmp 50.1 bij shell tankstation molenheide

Een medewerker van het tankstation was bezig om de schappen te vullen en werd aangesproken door de controleur, of er toevallig nog een bonnetje was waar iets van eten en drinken opstond. De medewerker was kennelijk nogal overrompeld en wist niet wat te antwoorden. Gelukkig is de controleur zonder bonnetje naar de auto gelopen. Volgens de klant was de controleur stevig aan het balen.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Ik ben ook nog benaderd door een andere klant die vertelde dat de controleur bij een baliemedewerker had lopen bedelen om koffie. De controleur vroeg aan de baliemedewerker om koffie, de baliemedewerker heeft hem echter vriendelijk doch resoluut de automaat gewezen en volgens de klant liep de controleur als een geslagen hond naar de automaat en haalde met een zuinig gezicht een euro'tje te voorschijn voor koffie.

De controleur heeft ook nog bezoek gehad van zijn collega's van het KLPD. Nu zijn het allemaal hardwerkende mensen en ze hebben zeker recht op pauze. Ze hebben ruim 45 minuten staan praten en lopen dollen. Ik denk nu terug aan de keer dat ik de politie belde voor een dronken automobilist die 2 rijbanen nodig had. Sorry we hebben geen wagen beschikbaar.....

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Nu maak ik mij niet snel druk, maar een controleur die fraudeert met bonnetjes en loopt te bietsen om koffie. Daar gaan toch wel de nekharen van overeind staan.

Een controlerend orgaan, die zijn salaris probeert te spekken met bonnetjes die niet van hem zijn..... verdienen ze echt zo weinig of.........

Als wij, het klootjesvolk, ook maar iets flikken staan ze met het bonnenboekje klaar. Echte problemen worden niet aangepakt, maar verdronken in thee of gebedelde koffie in dit geval……

Mijn vertrouwen in justitie is al niet echt geweldig en helaas er is weer een stukje afgebrokkeld....Tekst en foto's: Vladimir
Terug naar het reportage overzicht