Flitsende VW Golf tussen Ede en WageningenDatum van foto's:
Tijdstip: Onbekend

Vanmiddag rond kwart over een reed ik vanaf de A12 richting wageningen. Opeens zie ik tegenover de BP-pomp een Volkswagen Golf geparkeerd staan die me wel erg bekend voorkwam. Deze kende ik namelijk nog van de laatste meeting in Nijmegen.

Tot mijn grote verbazing gaf mijn Target 330+ totaal geen alarm. “Huh? Hoe kan dat nu weer?” Vrijwel meteen realiseerde ik mij dat ik de K-band op de A12 had uitgeschakeld vanwege het vele vals alarm aldaar en het MN6F-project dat daar momenteel gaande is. “Een beetje erg dom”, was de conclusie.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Bij de volgende kruising ben ik gekeerd om vervolgens de bestelbus waarmee ik onderweg was te parkeren op het terrein van het tankstation. In eerste instantie wilde de controleur echter niet dat er foto’s gemaakt werden van de opstelling. “Daarvan hebben jullie er al genoeg”, zo was zijn oordeel. Na enig aandringen kreeg ik dan echter toch de mogelijkheid deze foto’s te maken. De binnenzijde van de Golf bleef echter verboden terrein voor mijn camera.

En dit is de boosdoener dan: een blauwe Volkswagen Golf met kenteken 76-FN-GG, eigendom van het verkeersteam Gelderland-Midden. Deze auto is de laatste tijd veelvuldig gezien op de A325 ter hoogte van het Gelredome. Ook langs de lange rechte wegen op de Veluwe kun je deze Golf tegenkomen.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Toen ik mijn route wou gaan vervolgen gaf de controleur aan de boel zo in te gaan pakken. Omdat hij daar echter weinig aanstalten mee maakte en weer rustig op zijn fauteuil plaatsnam heb ik de melding alsnog doorgegeven via SMS.

Overigens was deze controle volgens mij weinig succesvol. De Golf stond er al sinds 7 uur vanochtend en had al welgeteld 23 overtredingen geconstateerd. Laat ome Koos het maar niet horen…..Tekst en foto's: Nachtkoerier
Terug naar het reportage overzicht