Het blijft raak op de A50 richting OssDatum van foto's:
Tijdstip: 18:45 uur

Terwijl ik naar huis reed kreeg ik een belletje van Arno die mij vertelde dat op de A50 ter hoogte van de BP werd gecontroleerd, dit na melding van Ed Sub, onze dank hiervoor.Het was vandaag al de tweede keer dat ik op deze weg een controle tegenkwam, want eerder deze ochtend werd ter hoogte van hectometerpaal 136.4 ook al een MN6F opstelling gemonteerd.Eenmaal thuis aangekomen had ik snel mijn camera opgezocht en ben ik deze boa gaan verblijden met een bezoek.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Na me te hebben voorgesteld en te hebben gevraagd of ik foto's mocht maken begonnen de boa en ik een heel open gesprek waarbij allerlei zaken met betrekking tot wetshandhaving (lees: snelheidshandhaving) de revue passeerde. Terwijl we daar zo stonden te praten raasden de auto's vrolijk voorbij waarbij met regelmaat een rode lichtflits de lucht vulde.

Dit was mijn ontgroening want ik heb nog niet eerder een repo voor Flitsservice gemaakt, maar ik kan je verzekeren dat wanneer je een uurtje staat te praten naast een Multanova je toch huiveringwekkende situaties meemaakt. Van rokende en gierende banden van auto's die nog net proberen de laatste meters dusdanig hard te remmen in de hoop geen fanmail uit Leeuwarden te ontvangen tot automobilisten die nauwelijks 60 kilometers per uur gaan rijden op de snelweg in de avondspits. Na een uurtje was de stand 153 foto's. Dit aantal is toch wel enigzins opmerkelijk omdat het in de spits was, het een duidelijk zichtbare opstelling betrof en wij ook nog eens vol in het gezichtsveld stonden.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Deze opstelling zal tot ongeveer 22:00 uur vanavond blijven staan. Dus als je vandaag omstreeks 18:30 uur van Oss richting Nijmegen te hard hebt gereden en hiervoor fanmail uit Leeuwarden gaat ontvangen ben je in mijn optiek een grote eikel want dit kon je niet missen. Dus hopelijk verdwijn je vanavond niet in deze rol.

Op weg naar huis reed ik nog even langs de Texaco waar de collega boa aan het werk was. Het was inmiddels al heel wat donkerder geworden en de opstelling was redelijk moeilijk zichtbaar, ook had Bello de nodige moeite om het signaal duidelijk te ontvangen, waarschijnlijk zorgden de borden voor deze opstelling toch een voor een goede afscherming van de reflectie waardoor detectie bemoeilijkt werd.Tekst en foto's: Harikiri
Terug naar het reportage overzicht