KLPD actief op de A73Datum van foto's:
Tijdstip: 12.30 uur
2752x

Vanmorgen kwam er een melding binnen dat er op de A73 een flitsertje zou staan. Hij zou staan thv hmp 14.2. Dat is deze melding geworden:

radar li a73 maastricht ri venlo thv hmp 14.2 voor roertunnel (rogek)


Ik had al in geen tijden meer een repo gemaakt, en dacht dat ga ik vandaag weer eens doen.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Voor ik weg ging heb ik even op Google maps gekeken hoe ik bij het begin van de Roertunnel kon komen. Dit was vrij eenvoudig. Na 10/15 min rijden kwam ik aan bij het KLPD busje. Deze stond achter een hek waar het verboden was om te komen. Op goed geluk toch maar eroverheen, en naar de bus gelopen. Dit leverde gelukkig geen prent op.

Deze foto is vanaf de overkant gemaakt. Statief achter het hmp van 14.2. Helaas kon het allemaal niet beter op de foto krijgen. En aangezien het weer niet zo lekker was, ben ik ook niet al te lang gebleven.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Hier het busje vanuit de overkant. Deze stond op wat blokken om waterpas te staan. Hier op de A73 vlak voor de tunnel geldt een snelheid van 100 km/h. Mede daardoor ging het aardig snel met het aantal geflitste auto's. Ik heb geen aantallen gevraagd. De hoogst gemeten snelheid die ik gezien heb bedroeg 155 km/h.

De bus stond zeer opvallend, dus je had tijd genoeg om te remmen.

De KLPD-er vertelde ook nog even dood leuk dat als de kilometerheffing er kwam hij niet meer nodig was. Want dan zouden we gewoon door middel van dat kastje gemeten worden, en de boetes wel thuis krijgen. Oftewel als dat kastje er komt vertrek ik snel naar Duitsland toe.

Het KLPD zal de komende tijd flink gaan controleren op de A73.
Snelheidscontrole A73: Overtredingspercentage 10,4%

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft tijdens een radarcontrole op de A73 ter hoogte van Roermond 409 bestuurders van de 3924 passanten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 168 km/uur in plaats de toegestane 100 km/uur. De Verkeerspolitie zal de komende weken extra controles blijven uitvoeren nabij de tunnels.

De controle is uitgevoerd van 09.50 uur tot 14.50 uur op het weggedeelte richting Nijmegen. Onder de snelheidsovertreders zaten ook een aantal vrachtauto’s met snelheden van 87, 88 en 89 km/uur. In totaal reden er 1937 harder dan 100 km/uur (49%). Hiervan bleven er 1528 binnen de gestelde marge. Het overtredingspercentage kwam daardoor uit op 10,4%. Het merendeel van de overtreders zat tussen de 108 en 115 km/uur.Tekst en foto's: Joske
Terug naar het reportage overzicht