Multanova achter koe?!?!Datum van foto's:
Tijdstip: 19.30 uur

Soms heb je van die momenten.... dan zit je lekker achter de laptop, fris uit de douche, alles op orde en dan denk je: ik ga eens een ommetje maken, kijken of er ergens nog afval in de bermen slingert.


Ben ik amper 5 stappen buiten de voordeur, komt er iemand van achter het huis gelopen, druk gebarend!!! Niet te hard lopen, ze staan verderop te controleren.Om de hoek gekomen, ik bevind me dan op de T6, de Tentoweg tussen garage en zitkuil, zie ik niks. Ja, de bekende bloempotten aan weerszijden en daartussen 1 van de 2 koeien die het gazon kort houden.

De Tentoweg is een weg zonder belijning en de max. snelheid is vastgesteld op 10 km/uur. Zelden gebeuren er hier ongelukken. Als die er al gebeuren komt het door de slechte staat van het wegdek.Dit staat ook in de planning om aangepakt te worden. Na de bocht ben ik omgedraaid en waarempel, links van de weg, achter de koe, is de Multnova waar te nemen.

Al lopend heb ik dichterbij nog een foto kunnen nemen. De apparatuur stond erg sneaky opgesteld: in het hoge gras en ACHTER EEN KOE!!!! Niks geen open vizier. Dit allemaal op een stuk weg waar hoogstens iemand 2 km te hard loopt of waar de kleine valt doordat haar beentjes langzamer gaan dan ze zou willen.

De BOA was nergens te bekennen. Ik ben naar de apparatuur gelopen om vanaf daar ook een foto te nemen. Nog steeds geen BOA. Op dat moment hoor ik een jankend geluid en jawel hoor, met 330 km/uur knapt er een auto langs de opstelling, een mooie ILL-melding is het resultaat....

Na enig zoeken zie ik dan toch de BOA. Blijkbaar had die dorst gekregen van het mooie zitten in de tuin en is hij daarom een slokje melk wezen scoren.Ik ben maar gauw verder gelopen en heb 5 seconden later bij thuiskomst direct de melding doorgegeven.

Ik wist dat de apparatuur ergens op internet moest staan en ja hoor, blijkt het te gaan om een opstelling van Playmobiel.... Zelfs in en om je eigen huis moet je op je passen letten!!!!

Zie voor meer wetenswaardigheden over deze apparatuur dit topic

Tekst en foto's: Tento
Terug naar het reportage overzicht