Multanova op de A28Datum van foto's:
Tijdstip: 21.30

Net toen ik vanuit Amersfoort naar Leusden wilde gaan, zag ik de melding "radar ut a28 utrecht ri amersfoort thv hmp 20,0" van de Flitsservice notificatie software op mijn beeldscherm verschijnen. Ik wist niet precies waar 20.0 zat, maar had voor de zekerheid mijn digicam meegenomen.


Nadat ik de snelweg was opgedraaid begon de Target 550 al te piepen, Ka, Multanova (KLPD) dus. De precieze plek was hmp 19,8 onder het viaduct.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Persoonlijk vond ik de controle goed zichtbaar en de rode flitser ging flink tekeer in dit 100-km gebied.

Na twee runs gemaakt te hebben waarbij ik natuurlijk ook foto's gemaakt heb, toch maar even op bezoek bij de controleur gegaan.

Die vroeg zich alleen af waarom iemand door de modder zou willen lopen om even een praatje te komen maken. Foto's waren er ook al genoeg op het internet van de opstellingen, dus het nut zag hij niet, maar hij had tijd genoeg om even te kletsen.


Hij vertelde dat er op dit stuk niet echt te hard gereden werd (120 was een van de uitschieters), en de plek had hij niet zelf uitgekozen maar was hem opgedragen.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Gisteren had hij op de A12 gestaan toen er iemand met aanzienlijke haast voorbij kwam, 232km/u. Nog 18km/u erbij en er was niets aan de hand geweest, maar goed, je kunt niet altijd geluk hebben!
Voor de liefhebbers, het ging hier om een groene Subaru Forrester.Tekst en foto's: Alfa33QO
Terug naar het reportage overzicht