Net even andersDatum van foto's:
Tijdstip: 12.15 uur
4798x

Vandaag reed ik voor mijn auto naar Dordrecht, om daar bij een garage het een en ander te laten controleren. Toen dat gebeurd was reed ik weer terug naar huis. Op de N3 richting de A15 kreeg ik via Q-music door dat er op die A15 een controle zou staan ter hoogte van hmp 71.0. Dus ik naar huis gereden en op flitsservice gekeken of de melding er al stond. Helaas, hij stond er nog niet. Ik ben toen gaan zoeken naar reportages over diezelfde plek. Helaas waren die er niet te vinden. Mijn nieuwsgierigheid nam toe en ik besloot maar eens een kijkje te gaan nemen.

In de auto heb ik even op me radiodisplay gekeken en zag daar inderdaad de melding staan. Alleen stond er nog niet bij welke richting het was. Ook heb ik Radio538 opgezet om te horen of hun ook een melding hadden. Die hadden ze, maar deze was wat anders. Namelijk dat de flitser stond in de richting van Gorinchem naar Ridderkerk, na de tunnel. Eerst maar eens de A15 opgereden richting Rotterdam. Net toen ik de afslag Hendrik-Ido-Ambacht voorbij reed viel, aan de overkant, mij een blauwe bus op. Deze stond dus in de andere richting, ter hoogte van hmp 71.9.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

: Ik ben toen doorgereden naar Ridderkerk, daar even op een veilige plaats de melding doorgegeven aan flitsservice en weer richting de controle gereden. De melding zag er zo uit:

12:06:42 - radar zh a15 rotterdam ri gorinchem thv hmp 71.9 bij afslag hendrik-ido-ambacht net na viaduct

Bij de afslag Hendrik-Ido-Ambacht ben ik eraf gegaan en daar stond ie. Ook even deze drive-by gemaakt. Helaas staat de blauwe bus er net niet op, maar de set staat er wel goed op.

Bij de Shell heb ik mijn auto geparkeerd en even de andere zoom lens op mijn toestel gezet om een goede close-up te maken van de plek des onheil. Het was dus bij 71.9, net na het viaduct. De "normale" plek is onder het viaduct zodat de camera goed achter de pilaar kan staan. Deze keer is de controle toch nog wel redelijk in het zicht geplaatst. De plek van deze controle was "net even anders".

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

De plek waar hij stond was eigenlijk niet toegankelijk voor voetgangers. Helaas. Toch maar even de stoute schoenen aangetrokken en door het gras naar de controle gelopen. In de hoop dat er een aardige controleur was die me toestemming gaf om even wat foto's te maken. Bij het naderen van de controle vlug maar even deze foto geschoten. De controleur had me zien aankomen en had de schuifdeur van de blauwe VW transporter, uit Waddinxveen, al open gedaan.
Eerst mezelf maar eens voorgesteld, want deze controleur kende ik niet. Helaas voor mij kreeg ik geen toestemming om een reportage en foto's te maken van deze plek. En ik werd ook verzocht weer vlug terug te gaan naar mijn auto. Daarom heb ik helaas ook geen scores.

Even over de controle plek. Deze was denk ik, als je oplette, best wel in het zicht. Ik weet nu niet of de catchken erbij stond, maar ik geloof het wel. Vragen kon ik het dus niet. Misschien weet iemand anders dat.
Erg jammer dus dat ik geen vragen mocht stellen, maar goed, nooit geprobeerd is altijd mis. Misschien volgende keer beter.Tekst en foto's: Ismael
Terug naar het reportage overzicht