Niet alleen parkeren in Amsterdam is duurDatum van foto's:
Tijdstip: 15:00 uur

Via de Quickchat meldde Twilo dat er vandaag gecollecteerd werd op de A2 richting Amsterdam ter hoogte van Knooppunt Amstel. Via MSN heb ik hem nog even gevraagd of daar makkelijk bij te komen was. Hij meldde mij dat dat uitgesloten was.


Daar aangekomen bleek dat dat inderdaad onmogelijk was. Slechts vanaf een fietsersviaduct over de A2 op 300 meter afstand was het mogelijk om de nieuwe digitale camera te testen tegen zijn "broertje" die onder het spoorviaduct alles boven de 107 km/u genadeloos vastlegde.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Daar staat die auto dan onder het spoorviaduct tussen de stations Amsterdam Rai en Duivendrecht. Hier is te zien dat het was bij de splitsing A2/A10 Oost/A10 Zuid.

Nog even de maximale zoom uitgeprobeerd, met deze foto als resultaat. Naar mijn idee staat de controle goed in het zicht, ook als je op de A2 rijd. Veel mensen zagen de controle op tijd en remlichten lichtten veelvuldig op. Een enkeling keek kennelijk alleen maar rechtuit en reed onverminderd door.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Helaas zijn de drive-by shots mislukt, of van dusdanige kwaliteit dat ze niet repo-waardig waren. Ook had de controleur zijn auto dusdanig opgesteld dat het kenteken niet te lezen was, zonder halsbrekende toeren uit te halen. Het was in ieder geval een zwart hondehok met geblindeerde achterruiten.Tekst en foto's: umpire
Terug naar het reportage overzicht