Nuchter Roosendaal uit is het besteDatum van foto's:
Tijdstip: 22.30 uur
3621x

Deze avond vernamen we dat er een politiecontrole zou staan op de Gastelseweg in Roosendaal. MarcoV en ik zijn maar even poolshoogte gaan nemen en zagen dat het VHT bezig was met een nachtelijke alcoholcontrole.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Schuin tegenover Office Centre werd het verkeer uit beide richtingen naar de ingerichte fuik geleid op het terrein van een bedrijf. Eerst werd je welkom geheten door de ANPR. De VW Transporter ging vrij snel na onze komst weg maar is ongetwijfeld later weer wel teruggekeerd.

Zoals bijna standaard lijkt het wel tegenwoordig was ook de Belastingdienst van de partij. Die hadden tijdens ons bezoek al een paar klantjes.

Toen wij nog stonden te wachten om te mogen/moeten blazen, begonnen ineens een aantal VHT-ers erg actief te worden. Een automobilist gehoorzaamde niet aan de aanwijzingen van de agent die het verkeer de fuik inleidde. Zeer korte tijd later kwam die onder begeleiding alsnog de fuik in ging. En ja, dan is het heel simpel voor het VHT. Dan sta je er wel een tijd voordat je weer verder mag rijden voor zover alles toch in orde is.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Toen wij bij de controle waren, mocht één bestuurder wachten voor de tweede ademanalyse. De auto wordt netjes geparkeerd door de politie en de bestuurder mag wachten in het mobiele kantoor van het VHT.

Wij hebben geen radarcontrole gezien tijdens ons bezoek maar volgens het persbericht zijn er nog twee motorrijders verlost van hun rijbewijs omdat gelaserd waren met 120 km/u daar waar 50 km/h is toegestaan.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

De controlelocatie heeft mij deze keer positief verrast. Voor mijn gevoel viel er geen eer te behalen op deze weg met een grote controle (wel de kleinere varianten) vanwege het geringe verkeersaanbod. Dat bleek niet te kloppen aangezien er toch telkens een rij auto’s stond te wachten om te mogen blazen.

Het persbericht staat hieronder:

Negen aanhoudingen en twee rijbewijzen ingevorderd bij controle

ROOSENDAAL: Tussen donderdag 20.00 uur en vrijdag 05.00 uur hield de politie een alcohol- en snelheidscontrole op de Gastelseweg. De Belastingdienst sloot bij de controle aan. Er zijn negen bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed. Een motorrijder moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij met 120 km/u reed waar hij 50 km/u mocht rijden.

De politie nam tijdens de alcoholcontrole 301 blaastesten af. Negen bestuurders zijn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Alle aangehouden bestuurders zijn vervolgens onderworpen aan een ademanalyse. Hoogst gemeten uitslag bedroeg 570 ug/l. De bestuurders die teveel gedronken hadden kregen een rijverbod en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Er zijn twee rijbewijs ingevorderd. Op de Gastelseweg reden twee motorrijders met 120 km/u, waar 50 km/u is toegestaan. Ze krijgen een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximale snelheid met 70 km/u. Ze zijn hun rijbewijs kwijt en worden aangemeld voor een educatieve maatregel gedrag bij het CBR.

Er is een verdachte aangehouden omdat hij nog DNA moest afstaan. De man was vorige jaar niet komen opdagen, toen hij was ontboden op het politiebureau voor het afstaan van DNA. De verdachte stond daarom landelijk gesignaleerd. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij doorreed nadat hij een stopteken had gekregen van een agent. De bestuurder werd hierna staande gehouden door motorrijders. Hem werd alsnog een blaastest afgenomen en hij kreeg een bekeuring van €180,- voor het negeren van een stopteken.

De Belastingdienst nam bij de controle 5 auto's in beslag, waarvan er drie direct werden weggetakeld. In totaal werd ruim € 1700,- aan achterstallige betalingen geïnd.Tekst Petertjuh
Foto's MarcoV

Terug naar het reportage overzicht