Ongevallen door voorrangsfoutenDatum van foto's:
Tijdstip: diverse

Vaak wordt door verkeershandhavingsteams (VHT) het argument gebruikt, dat de snelheid een grote factor is in het aantal ongevallen wat er op een bepaalde weg plaatsvindt. Op de volgende 2 foto's ziet u dat het voorrang verlenen ook een grote factor is.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Bij deze aanrijding, gebeurd op 24 juli jl. bij Lutjegast (Groningen) viel helaas een dodelijk slachtoffer. De blauwe auto, bestuurd door een inwoner van Rotterdam, gaf geen voorrang aan de witte auto. De verdere details staan in het persbericht, uitgegeven door Politie Groningen.
Sebaldeburen: dodelijk ongeval en vier gewonden


Op de Woldweg in Sebaldeburen is woensdagavond een 34-jarige vrouw uit Rotterdam overleden na een verkeersongeval. Daarnaast raakten nog vier andere personen gewond. De vrouw zat in de auto van een 64-jarige man, ook uit Rotterdam. Ze kwamen uit de richting van Lutjegast. De Rotterdammer wilde de Woldweg oversteken en verleende hierbij een personenauto, die reed op de Woldweg richting Grijpskerk, geen voorrang met een flankaanrijding als gevolg. De andere auto werd bestuurd door een 31-jarige man uit Almere. Naast hem zat een 12-jarige jongen uit Amsterdam en achterin zat een 26-jarige vrouw uit Almere. Alle betrokkenen raakten gewond en zijn met diverse verwondingen vervoerd naar een ziekenhuis. Ze zijn ter observatie opgenomen. Ook de Traumahelikopter kwam ter plaatse, maar werd uiteindelijk niet ingezet. Voor de gewonde slachtoffers kwamen vier ambulances ter plaatse. De brandweer heeft de overleden vrouw uit het voertuig weten te halen. Omwonenden hebben eerste hulp aan de slachtoffers verleend. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd en zijn door een berger afgevoerd. De Woldweg is twee uur voor het verkeer afgesloten geweest.

Bij deze aanrijding zag een tractorbestuurder een witte auto, die volgens het slachtoffer zelf ongeveer 80km/uur reed, over het hoofd. Gevolg was dat de mevrouw last had van de borst (gordel), en een paar kleine brandwonden had (airbag).

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

En zo zijn er nog zat voorbeelden. Deze foto's werden gemaakt op resp. 24 en 25 juli 2002. Ook onoplettendheid speelt heel vaak een grote rol. Verder denk ik dat oudere mensen, vanaf 60 jaar, zo nu en dan verplicht moeten zijn, om eens een herhalingsles te volgen.Op mijn eigen site zijn meer van dit soort voorbeelden te vinden waarbij de snelheid niet de primaire factor is geweest van een ongeval.Tekst en foto's: GPMvdB
Terug naar het reportage overzicht