Ongewenst bezoekDatum van foto's:
Tijdstip: Onbekend

Vanmiddag reed ik vanuit Friesland via de A28 naar Zwolle.
Ik reed nabij staphorst en zag aan de andere kant een controle staan aan het eind van een geluidsscherm en dacht: die ga ik eens spotten.
Dus van de snelweg af en even opzoeken want aan het eind van de geluidswal stond ie. Dat wist ik alleen, omdat ik daar niet bekend ben heb ik de auto bij de oprit geparkeerd op een parkeerplaatsje en ben een soort landweggetje ingelopen omdat ik vermoedde dat daar de controle ergens moest zijn.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Dus ik loop een eindje en zie inderdaad een auto staan met de achterklep open.
De BOA ziet mij ook en stapt meteen uit en begint met zijn gsm te bellen.
Vervolgens gebaart hij dat ik weg moet gaan en schreeuwt: "Maak dat je wegkomt" (ik was nog zo'n 50 meter van hem af).
Ik doe een gebaar met mijn armen van "hoezo?" ik heb toch niks kwaad in de zin !!!!

Ik loop terug naar mijn auto en bedacht dat ik via het naastgelegen land nog wel een foto kan maken. Dus ik bel aan bij de eigenaar die helaas niet thuis is. Dus op de gok toch maar even over zijn grasland naar de controle gelopen...
Ik zag de BOA niet, ook niet toen ik ter hoogte van zijn auto was, dus heb ik nog een foto van de digitale set gemaakt.


En warempel... de BOA was aan de andere kant van de geluidswal heel geniepig naar mijn auto gelopen om het kenteken te noteren.
Toen de BOA weer terug kwam en hij mij op het naastliggende land in het vizier kreeg werd hij weer boos en begon weer te bellen.
Ik gebaarde hem rustig te zijn, liep naar hem toe en vroeg waarom hij zo reageerde.
Hij geloofde mij niet toen ik zei dat ik alleen geinteresseerd was in de digitale set en hem niet zou fotograferen.

Hij zei dat ik niet op dat land mocht komen en wilde me laten verbaliseren voor huisvredebreuk ofzo.
Ik gaf hem te kennen dat ik weg zou gaan maar dat hij niet zo'n drukte moest maken.
Als ik direct weg zou gaan zou hij me geen verbaal geven en hij zei dat daarmee het gesprek beƫindigd was. Daarop liep hij met mij mee naar mijn auto en vroeg bij de auto aangekomen mijn kenteken na (wat hij blijkbaar nog niet gedaan had en waar ik geen problemen mee heb omdat daar toch alles mee in orde is).
Ik legde hem uit dat ik niks kwaads in de zin had en dat ik niet uit was op onenigheid.
Helaas was de BOA voor weinig rede vatbaar en (hij sprak nogal met consumptie dus zijn dna heb ik inmiddels ook en dat terwijl hij eerder zei dat het gesprek beeindigd was...).

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto


Hij zei dat ik erop uit was om hem in een negatief daglicht te zetten en bewust deze controle had opgezocht (gezien het topografisch kaartje dat in mijn auto lag).
Ik zei hem dat dat een kaart is van Beetsterzwaag waar mijn dochter in de revalidatiekliniek is.
Hij geloofde me niet en na het laten zien van filmbeelden van mijn dochter eindelijk wel (helaas werd ik nogal emotioneel doordat hij zo onbeschoft deed en ik de beelden van mijn zieke dochter liet zien).
Hij vroeg me of ik ook bij FS bekend was.
Ik zei 'ja', waarna hij zei dat ik daar onmiddellijk mee moest stoppen want ik zou daar wel spijt van krijgen (dreigement 1)
Hij zei dat als ik hiermee doorging hij me wel een keer zou pakken (dreigement 2).
Hij vertelde nog een verhaal dat hij wel eens klappen gehad had (solliciteerde hij trouwens nu ook naar...) en dat hij mij veel last kon bezorgen door mij te laten volgen door een videowagen (dreigement 3).


Omdat ik nog emotioneel was over dat gezeik dat hij me niet geloofde van mijn dochter vroeg hij of ik soms bang voor hem was... pfffff.
Ik ben na nog een relaas van zijn kant vertrokken...
Kortom een wel heel erg overdreven reagerende BOA van de KLPD die het niet op prijs stelde dat zijn werken werden vastgelegd.
Jammer voor hem maar zijn baas ga ik hier wel een brief over schrijven, over dit buitensporig gedrag.
Omdat ik de volgende dag weer dezelfde controle zag staan ben ik die maar vanaf de andere kant gaan bekijken. Deze keer was het een andere BOA gezien het meer open vizier.

De BOA van de dag ervoor staat er namelijk om bekend om zijn spulletjes aan het oog te onttrekken door het plaatsen van een grote plank ervoor. U bent gewaarschuwd !Tekst en foto's: Boersma
Terug naar het reportage overzicht