Op de A27 is het ook goed om op de berm te lettenDatum van foto's:
Tijdstip: 11:00

In de quickchat zag ik een melding van een snelheidscontrole bij afslag Huizen op de A27 staan. Nu was er enige twijfel over de exacte locatie en daarom besloot ik maar even te gaan kijken waar de controle echt stond. Mijn eerste vermoeden was onder een viaduct tussen afslag Huizen en het Q8 pompstation langs de A27. Bij afslag Huizen heb ik ze nog nooit zien staan en dan zijn de dichtsbijzijnde controle plekken richting Almere bij 100.1 (afslag Eemnes) en aan het einde van de aarde wal bij 106.3.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Ik besloot binnendoor naar het viaduct te rijden, omdat ik nog een aantal foto's van andere dingen wilde maken. Bij het viaduct aangekomen, zag ik direct de groene Subaru Forester in de berm staan staan. Netjes verscholen in een hoek achter het viaduct, zodat automobilisten in de richting Almere de auto niet konden zien staan. Omdat je niet legaal bij de controle kunt komen, ben ik naar de geluidswal aan de andere kant van de snelweg gelopen en heb vanaf daar een paar foto's gemaakt. Ondertussen heb ik ook Gurb nog even gebeld, zodat hij de melding van de juiste locatie kon voorzien.

Op deze foto is duidelijk een Multanova 6F te herkennen. Ook de digitale flitser is goed te zien. De digitale camera was goed ingepakt tegen de regen. Of er veel of weinig mensen geflitst zijn, weet ik niet. Zelf heb ik het idee dat een flitser onder een viaduct eerder opvalt dan normaal in de berm, omdat het zicht in de verte beperkt wordt door wat je onder het viaduct door kan zien. En dan zie je ook één of ander zwart/grijs ding in de vangrail staan. Bovendien heeft dit viaduct geen palen aan de zijkanten. Ik mag nu toch wel aannemen dat de meeste automobilisten op de hoogte zijn van snelheidscontroles en dat ze een zwart ding in de berm altijd moeten wantrouwen.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de fotoTekst en foto's: Eddo
Terug naar het reportage overzicht