Radar op de Academiesingel in BredaDatum van foto's:
Tijdstip: 14.00 uur
2962x

Vandaag reed ik vanaf de brandweerkazerne richting het station in Breda toen mijn aandacht gevestigd werd op een geparkeerde donkergrijze verhoogde VW Transporter. Dat kan bijna maar één ding betekenen:

radar nb in breda op de academiesingel thv huisnummer 31 door een grijze vw transporter (petertjuh)


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

De controleur was druk bezig en had daardoor geen tijd c.q. zin in een gesprek. Ik kreeg geen antwoord op de vraag of er veel mensen op de foto waren gezet maar “het waren er genoeg en we staan hier niet voor niks”.

De Academiesingel is een vrij drukke weg met lijnbussen, auto’s en fietsers. De fietsers zijn enkel van het overige verkeer gescheiden door middel van een onderbroken lijn. Bij het naderen van bredere voertuigen wordt deze strook ook gebruikt als extra ruimte.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

De maximale snelheid van 50 is niet slecht ware het niet dat je op veel tijdstippen toch wel veilig harder kan rijden. Dit principe geldt overigens op zoveel wegen.

Snelheidscontroles in Breda

BREDA: Agenten van het Verkeeshandhavingsteam hebben dinsdag op de Academiesingel met radarapparatuur een snelheidscontrole gehouden. De snelheid van 4231 passanten werden gemeten. Er werden 340 overtredingen vastgelegd. De hoogst genoteerde snelheid was 86 km / uur. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 50 km / uur.

Bron Politie Midden en West BrabantTekst en foto's: Petertjuh
Terug naar het reportage overzicht