Radarcontrole op de Ulgersmaweg in GroningenDatum van foto's:
Tijdstip: 13.15

Vanmiddag kwam ik op de Ulgersmaweg in Groningen deze controle tegen. Eerst maar even een sms verstuurd:


radar gr in groningen op de Ulgersmaweg door een zwarte vw vento (jh)Na mijzelf voorgesteld te hebben, vroeg ik of ik wat foto's mocht maken. De controleur keek mij vervolgens stom verbaasd aan, want het was schijnbaar de eerste keer dat dit hem overkwam. Vervolgens zei hij: "Ik kan het je niet verbieden. Als je mij en het kenteken van de auto maar onherkenbaar maakt, anders kunnen we jou vervolgen." Daarop zei ik dat het kenteken wel gefotografeerd mag worden, maar de controleur hield voet bij stuk.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Hier een foto van de bekende VW Vento van de regiopolitie Groningen. Als u de auto van de voorkant ziet, zoals op deze
archief foto, zijn de flitslampen duidelijk te zien.

Tijdens het maken van de foto's kreeg een omwonende een creatieve bui en maakte een redelijk groot bord met de tekst FLITSCONTROLE erop en zette het neer langs de kant van de weg.

Hier zie je een overzichtsfoto van de Ulgersmaweg in Groningen. Het is een vrij lange weg met aan weerskanten veel bedrijven en veel geparkeerde auto's. De maximumsnelheid bedraagt hier 50 km/u. Reed je hier 57 of harder dan was je het haasje.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Zelfs van de apparatuur in de auto mocht ik geen foto's maken. De controleur gaf nog wel een tussenstand van het aantal geflitste passanten: 70 van de ruim 1000 passanten. Al met al vind ik zelf dat het een nuttige controle is, omdat door de zijwegen en de bedrijvigheid langs de weg een hoge snelheid al gauw gevaar oplevert.Tekst en foto's: JH
Terug naar het reportage overzicht