Verboden foto's te makenDatum van foto's:
Tijdstip: 21.35 uur
5011x

Vanavond wederom getipt door MarcoV, een controle bij de A58, thv van het Esso tankstation. Dus hier heen gereden, en enkele foto’s gemaakt vanaf de overkant van de snelweg, op het parkeerterrein van o.a. vd Valk hotel. Op deze foto’s is NIETS van het desbetreffende Esso tankstation te zien.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Dit schijnt namelijk niet te mogen van Esso Nederland BV. Dit i.v.m. het mogelijk voorbereiden van overvallen e.d. Dit kreeg ik te horen nadat mij door de controleur was verteld dat ik geen foto’s mocht maken van deze controle omdat dit van de Esso was, maar goed, het verhaal dat de controleur mij vertelde kwam mij een beetje vaag over, dus ik ben naar binnen gegaan en heb het personeel van Esso om opheldering gevraagd. Hierop bood 1 van de medewerksters aan om haar manager te bellen. Nou zou ik dom zijn om dat af te slaan en dus heeft de mevrouw haar manager gebeld en ik heb deze netjes te woord gestaan en verteld wat wij van Flitsservice doen.

Deze meneer gaf vervolgens aan dat het geen enkel probleem was om foto’s te maken, zolang de Esso niet geassocieerd zou worden met radarcontroles, dus ze wilden niet ergens op staan. Ik heb aangegeven dat dit geen probleem was en dat ik mij netjes hier aan zou houden. Maar ondanks dit was de controleur het er nog niet mee eens. Hierop heb ik wel wat foto’s gemaakt, maar die staan hier nog niet. En ik ben nog even naar binnen gegaan om te vragen hoe wij dan in contact met het hoofdkantoor konden komen om uitleg te krijgen en FS voor te kunnen stellen. Dit is mijn klusje voor van de week, even langs het hoofdkantoor van Esso, want het moet toch mogelijk zijn om ook foto’s vanaf het Essoterrein te kunnen plaatsen, van controles zonder dat Esso hier mee geassocieerd gaat worden.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Dus tot op heden alleen 2 foto’s vanaf de overkant, van openbaar terrein, zonder dat de Esso herkenbaar is. Wie weet volgen er nog meerdere foto’s wanneer ik langs Esso ben geweest. Ik houd jullie op de hoogte. Oh ja volgens de controleur was het foto’s maken van flitsers e.d. geen hobby maar een afwijking, toch raar voor iemand die zelf ook foto’s maakt.Tekst en foto's: Leon Driver
Terug naar het reportage overzicht