Verboden in te rijdenDatum van foto's:
Tijdstip: 22:00

Op deze dag waren we druk bezig geweest met het testen van Quintezzen en Bel 915's, Controlaser, en Jenoptik LaserPatrol. Zo rond 21:00 besloten we om te gaan eten bij Haye restaurant langs de A6. Tijdens het eten kwam er een SMS van onze gratis SMS dienst dat er een controle was gespot langs de A12 ter hoogte van Maarn.Een bekende plek, meestal staan ze dan bij de zandafgraving bij Maarn. Daar is verders goed bij te komen.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Bij de oprit van de A12 is er een kleine afslag gemaakt voor de zandwagens. Geen bord "Verboden toegang" te bekennen. Het bord "verboden in te rijden" is voor de uitrit die daarnaast ligt (Geen 1 richtingsverkeer dus, m'n beste BOA).

We zijn dus dat weggetje ingeslagen en gestopt naast de controle. Dit keer aan het einde van de oprit. We parkeerden de auto en liepen door een aantal meters struikgewas naar de controle. De vriendelijke BOA kwam al uitgestapt om ons welkom te heten. Helaas was het al te donker om foto's te maken.

Toch nog maar even geprobeerd om een foto te maken. Veel te donker dus. Ik heb de foto nog bewerkt om het beter zichtbaar te krijgen.


De Multanova staat verstopt achter de geleiderail. Een echte vangplek dus. Velen konden hier weer snelheidsbelasting afstaan.

Volkomen logisch dat je om 22:00 uur op snelheid staat te controleren in het weekend. Het is immers zo dat het de snelheid is die ongelukken veroorzaakt.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Uiteraard moet bovenstaande met een grote korrel zout genomen worden. In werkelijkheid vorderde deze BOA (zou die dat woord ooit gehoord hebben bij de echte politiemannen?) dat wij onmiddelijk uit de berm zouden gaan, want dat was snelweg. Prima, dat recht heeft hij en aan die vordering hebben wij ook voldaan, maar hij ging iets te ver. Regeltjes onthouden is voor sommigen erg moeilijk. Hij vorderde namelijk dat wij onmiddelijk zouden vertrekken en dat wij ook van de apparatuur geen foto's mogen maken, ook vanaf die parallelweg, want dat was ook snelweg volgens hem.


Dat deze omhoog gevallen BOA ons wel eens zou laten zien wie daar de baas was, was ons snel duidelijk. Aangezien ik het niet zo op heb met omhoog gevallen BOA's heb ik gewoon wat foto's gemaat van die parallelweg. Helaas was het te donker, dus zijn we er maar langzaam langs gereden.
Boa: Stoere gozer, we komen je nog wel eens tegen.Tekst en foto's: Martijn
Terug naar het reportage overzicht